WSZYSTKIE KSIĄŻKI
Aleksandra Kuźmińska-Haberla, Sebastian Bobowski
Kamil Antonów, Dominika Dörre-Kolasa, Mirosław Włodarczyk, Monika Lewandowicz-Machnikowska, Iwona Sierocka, Krzysztof W. Baran, Krszysztof Walczak
Małgorzata Gersdorf, Krzysztof Rączka, Michał Raczkowski, Wojciech Ostaszewski, Agnieszka Zwolińska
Grzegorz Filarowski, Nadia Szagdaj
Krystyna Krawiec-Złotkowska, Ks. Tadeusz Ceynowa
Krystyna Krawiec-Złotkowska, Pola Pauba
Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano implikacje ekonomiczne i środowiskowe strat i marnowania żywności oraz rozwiązania prawne mające zapobiegać marnowaniu żywności. Z kolei w trzecim odniesiono się do postaw konsumentów, społecznych kosztów marnowania żywności oraz działalności organizacji pozarządowych w tym zakresie. To kompleksowe podejście umożliwia wieloaspektowe rozpracowanie tematu, tak że każdy z ocenianych rozdziałów mógłby stanowić wyodrębnioną całość, przy czym każdy z nich dotyczy i jest ściśle powiązany z ogólną tematyką opracowania.
Dostosuj tekst do każdego urządzenia
Twórz notatki
Rozpocznij czytanie tam, gdzie ostatnio skończyłeś
Mam już konto w internetowej bibliotece IBUK Libra
Nie mam konta w internetowej bibliotece IBUK Libra
PAMIĘTAJ!
Twój PIN do zasobów w:
Wygasa: dzisiaj
Aby zdobyć nowy PIN, skontaktuj się z Twoją biblioteką.
W ciągu kilku minut otrzymasz wiadomość na adres .
Kliknij w znajdujący się w niej przycisk, aby potwierdzić zapisanie się do newslettera i odebrać darmowego e-booka.
Zaakceptuj Regulamin, aby kontynuować korzystanie z serwisu.